Vin Rosu

Vinul roșu - numeroase beneficii pentru organism


Vinul roșu este una dintre cele mai consumate băuturi de pe planetă, precum și una dintre cele mai vechi. Vinul este consumat de cea mai mare parte a populației, fiind poate
băutura preferată într-o seara relaxanta, o cina romantică la restaurant ori acasă ori într-un simplu moment fericit alături de familie și cei dragi. Cea mai mare parte a oamenilor, cunosc modalitatea prin care se face vinul, însă, câți dintre voi cunosc beneficiile acestei băuturi atât de apreciate? În rândurile următoare, o să vorbim puțin despre câteva dintre efectele pozitive ale vinului roșu asupra organismului.
Este cunoscut faptul că dacă alcoolul este consumat în canintati mari și complet neregulat, pot apărea multe probleme de sănătate, însă exista studii conform cărora s-a demonstrat faptul că un pahar de vin roșu pe zi, este extrem de benefic pentru organism, din foarte multe puncte de vedere.
Un pahar de vin roșu de bună calitate, este considerat de către specialiști un adevărat medicament deoarece are capacități în îmbunătățirea somnului, dar și în menținerea sănătății vaselor de sânge.

Vinul roșu conține o mulțime de substanțe benefice organismului:

1. Melatonina care este un hormon natural ce este implicat în regularea ritumului circadian, având un rol foarte important în calitatea somnului.

2. Flavonoide care sunt niste antioxidanți cu efect asupra sistemului imunitar, precum și cu efecte inflamatorii

3. Polifenoli, substanțe antioxidante cu acțiune de prevenire a formării radicalilor liberi și care au de asemenea și acțiune regenerativă asupra organismului

4. Resveratrol, care este cel mai puternic și important antioxidant, fiind un polifenol cu proprietăți anti îmbătrânire și care se găsește în cantitățile cele mai mari, în coaja și sâmburii strugurilor, în special în cei negrii. Acest antioxidant este produs de plante pentru a se apăra împotriva afecțiunilor.
 

Avantaje importante și beneficii ale consumului de vin rosu


Datorită resveratrolului care are proprietăți importante anti-îmbătrânire, acesta este menționat inclusiv în reclameme pentru cremele cu rol de păstrarea prospețimii tenului. Vinul roșu conține potasiu care este un mineral ce ajută la reglarea ritmului cardiac. De asemenea conține și Fluor care ajută la prevenirea cariilor dentare, precum și Fosfor care ajută funcția renală, întărește metabolismul, ajută la multiplicarea celulară și este benefic în ceea ce privește susținerea contracțiilor musculare ale inimiiColina este de asemenea o vitamina care se regăsește în vinul roșu și care face parte din familia vitaminei B, ce ajuta la menținerea sănătății generale. Colina are un rol important în funcționarea adecvată a memoriei, fiind o vitamină utilizată în cercetările pentru Alzheimer. Vinul roșu are proprietăți benefice împotriva cancerului. 
Numeroase studii au arătat că vinul roșu ajută în cazul mai multor tipuri de cancer, precum cel la plămâni. În acest caz, studiile au arătat că fiecare pahar de vin roșu consumat zilnic, poate reduce apariția cancerului la plămâni cu până la 13%. În plus, patru pahare de vin pe săptămână pot să reducă riscul apariției cancerul de prostată la jumătate.
 

Eficiență în prevenirea obezității


Vinul roșu, prin resveratrolul pe care îl conține, are capacitatea de a transforma grăsimea rea, în grăsimi care ard caloriile. Acesta substanță din vin, îmbunătățește oxidarea grăsimilor alimentare și împiedică supraîncărcarea organismului.

 

Scăderea tensiunii arteriale și scade riscul apariție atacului de cordExista studii realizate și în acest sens care spun că vinul roșu este recomandat deoarece protejează împotriva leziunilor arteriale, scăzând astfel tensinuea arterială. De asemenea, consumul de vin roșu poate să ridice nivelul de oxid nitric din sânge, relaxând pereții vaselor de sânge.
Vinul roșu este considerat de foarte mult timp, o băutură alcoolica sănătoasă, atâta timp cât este consumat în mod ponderat. Alcoolul și alte substanțe din vinul roșu precum antioxidanții, pot ajuta la prevenirea bolilor coronariene, afecțiune ce poate duce la atacul de cord. Medicii nu vă recomandă ca în cazul în care suferiți de boli cardiace să consumați alcool, însă, așa cum am menționat, vinul roșu în cantități mici și băut periodic, poate avea efecte foarte benefice asupra organismului.

 

Promovează lonegevitateaConform cercetărilor efectuate de-a lungul timpului, prezenta resveratrolului în vin, acesta poate crește durata de viață cu mai bine de 50 de procente. Antioxidantul poate să furnizeze de asemenea și un nivel mai ridicat de energie Resveratrolul poate activa un răspuns evolutiv la stres în celulele umane care ar putea spori longevitatea.

 

Reduce stresulTot datorită resveratrolului, vinul roșul are proprietatea de a stimula o proteină specială care activează anumite gene care repară AND-ul, suprimă genele tomorii și ajută genele longevității. Un simplu pahar de vin pe zi, vă va ajuta extrem de mult în reducerea stresului. Cea mai bună modalitate prin care puteți consuma zilnic un pahar de vin, este atunci când luați cina, însă nu chiar înainte de somn pentru că nu este sănătos să adormiți cu stomacul plin, deoarece acest lucru poate avea un efect calmant dar fară a vă perturba ciclul somnului.

 

Îmbunătățește rezistenta oaselorÎn numeroasele studii făcute, de asemenea tot datorita resveratrolului din vinul roșu, poate fi îmbunătățită densitatea oaselor coloanei vertebrale și nu numai. Studiile sugerează faptul că acest antioxidant afectează pozitiv oasele prin stimularea formarii sau mineralizării. Compusul are și proprietăți antiinflamatorii stimulând și formarea în sine a osului. Toate aceste lucruri văzute ca avantaje în urma consumului de vin roșu, se aplica în cazul unui consum ponderat și regulat, astfel că, în caz contrar atunci când vinul este consumat în exces, rezultatele fiind exact opusul. Vorba aceea “Ce-i prea mult strică”.

Autor: Dîcă Sandu

Afiseaza: 1-24 din 38 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!