Bitter

Bitter - perfect pentru sănătate cât și în compoziția celor mai bune cocktailuri


Sănătatea este extrem de importantă din toate punctele de vedere, inclusiv atunci când ne gândim la consumul de băuturi alcoolice. Este foarte bine cunoscut faptul că dacă băuturile alcoolice sunt consumate în mod regulat și cu măsură, pot avea
efecte chiar benefice asupra sănătății. Băutură alcoolică ce este cel mai apreciată la nivel mondial că băutură digestiva, perfectă după mesele copioase, cât și o băutură perfecta pentru realizarea celor mai populare și îndrăgite cocktailuri. De proveniență, bitterul vine din țările nordice având o vastă și veche tradiție încă din secolul XVI, fiinv inițial o băutură preparată din plante medicinale, în timp rețetă fiind îmbunătățită, devenind astfel în prezent, o băutură alcoolică foarte căutată. Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu acest gen de băutură, bitterul la noi în țară este cunoscut că Jaggermeister.
 

Ce conține bitterul?


Cea mai mare parte a acestor băuturi, deoarece sunt mai multe retede, au un conținut ridicat de alcool, care diferă în funcție de fiecare brand producător în parte și de tipul băuturii. În general bitterul are un gust amărui și are efect imediat asupra ficatului, influențând digestia. Conform unei vechi rețete de acum câteva sute de ani, într-un recipient de 2 litri se pun câte două lingurițe din diverse plate sub formă de pulbere, plante precum pelin, anghinare, flori de salcâm, iarbă de troscot, frunze de frasin, rădăcină de angelică, boabe de ienupăr, la care se adaugă ulterior o lungurita de pulbere de rășină de brad, o lungurita de semințe de fenicul, o lungurita de rădăcină de urzică și o linguriță de pulbere de șofran. După ce toate acestea au fost puse la un loc, se toarnă un litru și jumătate de alcool alimentar de aproximativ 50-60 de grade, urmând să se lase la macerat pentru cel puțin două săptămâni. După ce trece toată această perioadă de macerare, se filtrează tinctura rezultată, printr-un tifon și se varsă într-o sticlă închisă la culoare, într-un loc întunecat și la o temperatură scăzută, de preferat într-un beci sau într-o cămară.
 

Beneficii ale consumului de bitter


1. Rol în menținerea elasticității vaselor de sânge
Conform unor studii s-a demonstrat faptul că bitterul scade valorile de colesterol rău, ajuta în menținerea flexibilității vaselor sangvine și este un bun tonic cardiac. De asemenea urmând un tratament de minim câteva luni în care trebuie consumate 3 lingurițe pe zi de bitter într-o cană de ceai de fructe de pădure, efectele sale vor fi extrem de benefice organismului. În plus, bitterul are și efecte de stimulare a imunității, stimulează pofta de mâncare și reduce senzația de greață, fiind recomandată câte o lungurita diluată în apă, înainte de fiecare masă.
2. Menține o aciditate gastrică scăzută
Simptome precum inflamații, arsuri gastrice sunt atenuate prin consumul de bitter care de asemenea diminuează hiperaciditatea având și efect revigorant după crizele digestive puternice. În momentul în care primele simptome își fac apariția, luați cate o linguriță de bitter, o diluați în jumătate de ceașcă de ceai, repretand operațiunea de patru ori pe zi, înainte de masa. În ceea ce privește crizele de indigestie puternice, trebuie luate câte două lingurițe pe zi, diluate într-o ceașcă de ceai de coada șoricelului, de sunătoare sau de afine. O astfel de terapie, pentru a-și face efectul cu brio, trebuie urmată cel puțin o săptămână, zilnic. 3. Efecte foarte pozitive în cistite și infecții renale
Bitterul conține o mulțime de plante. Ienupărul, dafinul sau fenicul și alte plante, se afla în compoziția acestei băuturi și sunt foarte eficiente în afecțiunile renale, datorită proprietăților importante antiseptice și diuretice. Câte o linguriță de bitter diluată într-un ceai de galbenele în fiecare zi și de câte patru ori pe zi, poate face adevărate minuni. În momentul în care crizele sunt puternice, sunt plicate comprese stropite cu bitter și apă, în canditati egale, pe zona rinichilor sau a vezicii urinare.
4. Rol regenerativ al celuleii hepatice
Datorită principiilor active ale plantelor din compoziția bitterului, sunt decongestionate căile biliare și regenerează celula hepatica. Prin terapia cu această tinctură, sunt combătute efectele unor boli grave ale ficatului, hepatitele cronice și cirozele. Daca veți face o cură cu bitter timp de câteva săptămâni, câte o linguriță diluată într-o cană de apa sau ceai în ficare zi și înainte de mesele principale, cu siguranță rezultatele vor fi simțite în sensul bun. De asemea, este recomandat de către specialiști mai multe astfel de cure anuale dar cu pauze de câte o săptămână. Lăsând de-o parte efectele benefice din punct de vedere medical pentru organism, după cum am precizat, bitterul este și o excelența băutură alcoolică ce poate fi combinată cu alte băuturi și fructe, în obținerea unor cocktailuri extrem de apreciate.
 

Exemple de cocktailuri în care este prezent bitterul

Cocktail Manhattan
- este realizat din numai câteva picături de bitter, 60 ml de whisky, vermut dulce și după preferințe, câteva cuburi de gheata.
Cocktail Old Fashioned
- cocktail cu influențe sud-americane care este compus precum cel de mai sus, din: câteva picături de bitter, 40 ml de whisky, coaja de portocale, gheață, un cub de zahăr brun și o cireașă pentru decor.
Cocktail Sazerac
- cocktailul oficial al orașului american New Orleans ale cărui ingrediente constau în: din nou, câteva picături de bitter, 60 ml whisky, jumătate de linguriță de absint, un cub de zaharsi o coajă de lămâie.
Acestea sunt numai câteva exemple, existând o gamă mult mai variată de combinații de băuturi care cuprind și bitterul. Însă, cu toate acestea, indiferent că vorbim despre utilizarea bitterului pentru calitățile medicinale pe care le are, ori pentru a fi consumat că băutură fie sec fie în diverse cocktail-uri, alegerea este una ideală.

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!