Vinuri

Vinul și beneficii apărute în urma consumului!


Vinul este o băutură foarte apreciată și consumată la nivel mondial. Vinul este băut la o cină romantica, după o zi lungă și obositoare sau în momentele în care ne adunam cu cei dragi la masă
pentru o sărbătoare.
Acesta băutură își găsește mai mereu locul la masă, indiferent de motiv. Transformarea strugurilor în vin se numește vinificație. Marea varietate de vinuri existente în lume se explică prin diferențele dintre teritorii, soiuri de struguri, metodele de vinificație și tipurile de îmbătrânire.
Astfel, există vinuri roșii, roze sau albe, dar și vinuri cu un nivel rezidual diferit de zahar sau o variantă efervescentă. Vinul se servește mereu în pahar cu picior, paharele de vin alb fiind cele de tip de lalea, paharele de vin roșu sunt cele de tip balon (mai mari decât cele pentru vin alb și mai înguste la gură). De asemenea, și atunci când vine vorba despre servire, paharul nu se vă umple niciodată.
Vinul se toarnă în general până la diametrul maxim al paharului, adică aproximativ intre jumătate și o treime.
Putem spune că vinul este o băutură a fericirii, ne relaxează mintea și ne aduce zâmbetul pe buze. Însă, dincolo de faptul că vinul reprezintă o adevărată placere, acesta poate fi extrem de bun pentru sănătatea fizică atunci când vine vorba despre un consum moderat. Cu toții am auzit că un pahar de vin din când în când este foarte benefic. Dar cum contribuie acesta la sănătatea noastră? Noi studii arată că beneficiile consumului moderat de vin pentru sănătatea fizică sunt destul de importante și pot să constea în scăderea rătei mortalității, până la atacarea celulelor canceroase.
Un pic de vin la sfârșitul fiecărei zile, este extrem de indicat atunci când vine vorba despre efectele benefice De-a lungul timpului s-au făcut foarte multe studii care confirma o calitate a vieții mult îmbunătățită datorită consumului moderat de vin. Încă din cele mai vechi timpuri atunci când lipsa apei reprezenta o problemă destul de mare, vinul a devenit o băutură esențială în viață, ajungând mai degrabă un lux dar și să simbolizeze viață. Chiar și în cele mai vechi timpuri, vinul și-a dovedit valoarea în ceea ce privește susținerea vieții, prin diversele benefici.
Până în prezent, s-au făcut și încă se fac o mulțime cercetări în legătură cu motivul pentru care vinul este considerat unul dintre cele mai puternice elixire cunoscute de om. Cu toate acestea, primul și cel mai important lucru de realizat, constă în ideea în care cantitatea contează și majoritatea studiilor arată rezultatele sunt foarte variate iar dacă discutăm despre o cantintate mare, fară măsură, efectele benefice, se pot transforma în efecte nu tocmai pozitive. Astfel, sfatul nostru este să savurați fiecare înghițitură, să simțiți fiecare textura și miros de vin.
Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai importante beneficii pe care vinul le poate oferii:
 

1. Băutul de vin susține longevitatea vieții


Vinul conține antioxidanți puternici care pot fi găsiți în coaja de struguri și sucul de struguri roșii. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne pot deteriora celulele și organele. Numeroase studii arata că vinul băut cu măsură promovează sănătatea și longevitatea, prin numeroase beneficii pentru sănătate care duc la o durată de viață mai lungă.
 

2. Protejează dinții


Știți că consumul de vin este un mod puțin cunoscut de a vă proteja dinții de bacterii? Ei bine, vinul, ajută și la reducerea bacteriilor de pe dinții noștri. Folosind cinci dintre bacteriile obișnuite care provoacă placă orală, oamenii de știință au observat o degradare aproape completă a bacteriilor după aplicarea biofilmelor cu vin roșu.
 

3. Reduce riscul de accident vascular cerebral


Vinul vă poate reduce riscul de accident vascular cerebral. În analizele ajustate în funcție de vârstă, sex și fumat, consumul de vin lunar, săptămânal sau zilnic a fost asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral în comparație cu nici un aport de vin. Beneficiile nu au fost observate în bere sau consumul de alcool dur.
 

4. Reglează nivelul glicemiei fară medicamente
 

Vinul roșu este abundent în polifenoli. Polifenolii din vin interacționează cu celulele implicate în dezvoltarea și stocarea grăsimilor și reglarea glicemiei. Cantitatea de polifenoli dintr-un pahar mic de vin roșu pare să rivalizeze cu activitatea de reglare a zaharului din sânge a anumitor medicamente pentru diabet.
 

5. Ajută memoria


După doar 30 de minute de testare, cercetătorii au descoperit că participanții care au luat resveratrol, o substanță care se afla în cantități importante în vin, au avut o creștere semnificativa în retenția de cuvinte și au arătat performante mai rapide în porțiunea creierului asociate cu formarea de noi amintiri, învățare și emoții.
 

6. Îmbunătățește digestia, stimulează apetitul și reduce anxietateaAcesta este un alt și foarte important motiv pentru care consumul de vin este recomandat, creând condiții favorabile de socializare alaturi de prieteni, dar și alaturi de persoane mai puțin cunoscute.
Vinul era apreciat pentru aportul crescut de : A, B1, B2 și de săruri minerale. Acum, în epoca modernă, vinul, ale cărui calități terapeutice nu pot fi contestate, poate deveni un dușman pentru sănătatea omului, așa cum am spus, dacă nu este consumat cu măsură.
Toate aceste beneficii sunt valabile doar în cazul în care consumul de vin se realizează moderat.
Daca acest lucru nu este făcut, vinul poate să devina chiar daunator, fiind de exemplu demonstrat faptul că consumul puternic de alcool are un efect daunator asupra proceselor celulare care creează țesutul osos, iar consumul de alcool pe termen lung la niveluri ridicate crește frecvența fracturilor.
Indiferent de cultură, popor sau perioadă, vinul a fost considerat dintotdeauna că fiind o băutură indispensabilă omului: ne botezăm cu vin, sărbătorim cu vin, ne pomenim cu vin. Astfel, această băutură este prezentă peste tot de-a lungul vieții noastre.

Autor: Dîcă Sandu

Afiseaza: 1-24 din 170 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!