Suc Cu Acid

Avantaje ale sucului acidulat


Sucurile acidulate fac parte din viață noastră de zi cu zi, fiind băutură non-alcoolică preferată de toți, în special în zilele toride de
vara, băutură care de asemenea combina perfect o mulțime de cocktail-uri.
Ca în cazul multor băuturi sau alimente, și băuturile acidulate consumate în exces, pot dauna organismului, însă, un pahar de suc acidulat din când în când, poate avea chiar și câteva beneficii.
 

Avantaje ale consumului moderat de suc acidulat


Sucul acidulat conține o combinație de acid fosforic cu gaz carbonic ce permite o golire mai rapidă a stomacului, având rol în a ușură digestia, ameliorând greața.
Tocmai de aceea, este recomandat un pahar de apă tonică sau cola pentru ameliorarea acestor probleme.
Persoanele care au probleme în a consuma alimente solide, au posibilitatea să se folosească că alternativa pentru aportul caloric, prin consumarea unui pahar de suc sau alta băutură acidulată.
Un alt avantaj, este reprezentat de cafeina care se află în băuturile de tip cola și care accelerează acțiunea analgezicelor, având un efect benefic împotriva durerilor de cap, dilatând vasele de sânge din creier.
Nu uitați însă, că este vorba despre un consum moderat, deoarece consumul excesiv are un efect invers, existând posibilitatea să accentueze migrenele.
Într-o băutură de tip cola, 250 de ml reprezintă echivalentul dintr-o cească de cafea de 25 mg, în ceea ce privește conținutul de cafeină, având acealși efect de stimulare al sistemului nervos, de creștere a atenției și a concentrării. Cafeina din compoziția bautuilor acidulate de tip cola, stimulează peristaltismul intestinal și relaxea sfincterele tubului digestiv, acționează beneficn pentru persoanele care suferă de tranzit intestinal lent, precum și pentru persoanele care suferă de constipație cronică.
Deși cola atacă dinții și crește peste măsură nivelul de zahăr și calorii din organism, această băutură acidulată reprezintă un real ajutor pentru acele momente când aveți un blocaj stomacal. Tocmai acele enzime care atacă smalțul dinților, în momentul în care au ajuns în stomac, dizolva mâncarea grea care blochează stomacul și care provoacă durerile de stomac. Aciditatea mare a sucului acidulat în general, însă, în special aciditatea din cola, bicarbonatul de sodiu și dioxidul de carbon și acei factori principali care ajută la dizolvarea produselor alimentare nedigerate din stomac.
Un alt efect benefic al băuturilor acidulate, în special în cazul celor de tip cola, constă în rehidratarea după diaree, voma sau febra crescută. Acestea conțin gluconat de potasiu care este acea substanță responsabilă de acest efect, însă, daca este vorba despre pierderi hidrice severe, conținutul redus de sodiu pe care îl conține sucul, nu este capabil de a reface deficitul de minerale.
Băuturile acidulate de tip “light”, adică cele fară zahar, au beneficii și mai mari pentru sănătate, păstrând în același timp gustul plăcut al variantei clasice, fară aportul caloric corespunzător acestora din urmă.
De asemenea, efectele sucului acidulat asupra danturii, nu sunt tocmai cele mai pozitive, însă în cazul sucurilor acidulate light, daunele sun considerabil mai mici. În toate acestea cazuri, reamintim faptul că băuturile acidulate, trebuie consumate moderat, astfel încât efectele negative să nu fie resimțite asupra sănătății.
 

Cel mai popular și consumat suc acidulat


De mai bine de 100 de ani de la apariție, inițial că gândite pentru a fi vândute în farmacii, băuturile de tip cola sunt cele mai prezente în viață de zi cu zi, datorită gustului deosebit și efectului răcoritor pe care îl au.
Aroma distinctivă de "cola" provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore.
 

Importanța sucului acidulat în compoziția cocktailurilor


Cocktailurile sunt acele băuturi care sunt realizate în mixuri de băuturi alcoolice, sucuri acidulate sau neacidulate - naturale și diverse alte produse, fructe, ciocolată și așa mai departe.
Sucurile acidulate precum cele de tip cola, joaca un rol important în ceea ce privește combinațiile cu băuturi alcoolice, fiind de nelipsit din dotarea oricărui bar care prepara cocktailuri.
Cele mai populare cocktail-uri de alcool preparate cu cola.
Pregătirea în câteva secunde, ușor de băut. Iată câteva tipuri de combinații de băuturi foarte populare în care cola este de nelipsit, care se prepară în numai câteva secunde și sunt ușor de băut.
Whisky cu cola - Aceasta probabil este cea mai comună combinație în care se folosește sucul acidulat de tip cola, fiind preferată în special de acele persoane care nu agreaza atât de bine whisky-ul sec și care doresc să-i confere o aromă aparte, ușor dulce și acidulată. Tot ce ai nevoie, este aproximativ 50 ml de whisky, 150 ml de cola și câteva cuburi de gheată.
Cuba libre - Este un cocktail apărut la începutul anilor 1900, în care conținutul de cola este majoritar, ingredientele constând în 50 ml de rom, 10 ml suc de lămâie, felii de lămâie sau lime, câteva cuburi de gheață și bineînțeles cola 140 ml
Batanga - Este o băutură formată din tequila 50 ml, suc de lămâie 10 ml și 140 ml de cola. Se umple paharul cu gheață, se adaugă tequila și sucul de lamaine, după care se toarnă cola și se decorează cu o felie de lime.
Acestea sunt numai câteva exemple care în combinație cu sucurile acidulate precum cola, oferă un gust și o aromă deosebită.
Cola se mai poate folosi și în combinații precum: cola, sirop de arahide și whisky; dark rom, amaretto lichior, lichior de cacao și cola; cola cu suc de cireșe; vin roșu cu cola și așa mai departe.

Afiseaza: 1-24 din 58 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!