Absinth

Tot ceea ce trebuie să știi despre Absinth


Băuturile alcoolice cu un conținut ridicat de alcool sunt consumate în general de către bărbații care doresc să consume o băutură alcoolică cu un gust puternic, intens, puternic aromat, care să îi facă să simtă că beau o băutură spirtoasă. Una dintre
băuturile spirtoase care se bucură de un nivel ridicat de apreciere este absinth-ul.
Este un tip de băutură care este servită în general de către persoanele care cunosc această băutură alcoolică însă este și una dintre alegerile cele mai populare atunci când se dorește consumarea unei băuturi spirtoase mai puțin cunoscută publicului larg.
Absinth-ul este considerat a fi una dintre cele mai spirtoase băuturi alcoolice existente în acest moment pe piața băuturilor alcoolice motiv pentru care este consumată doar de către persoanele care doresc senzații tari.
Produs pentru prima dată în a doua parte a secolului 18, în Elveția, în cantonul Neuchatel, absinth-ul este considerat a fi una dintre cele mai puternice băuturi spirtoase create vreodată.
De regulă, are o concentrație alcoolică de 70% însă poate depăși această valoare.
Absinth-ul se obține ca urmare a procesului de distilare a plantelor care în prealabil au fost măcerate în alcool.
Rețeta originală utilizată pentru prepararea acestei băuturi alcoolice foarte tari prevede macerarea în alcool a pelinului, feniculului, anasonului, mentei și utilizarea lemnului dulce.
Motivul inițial pentru care a fost produsă această băutură alcoolică a fost vindecarea diverselor afecțiuni medicale.
Cu timpul s-a constatat faptul că absinth-ul este o băutură alcoolică care dezinhibă din punct de vedere psihic și care stimulează activitatea psihică.
Acesta este motivul principal pentru care această băutură a fost consumată în general de către artiști.
Timpul a trecut iar absinth-ul a ajuns să fie una dintre cele mai populare băuturi spirtoase chiar dacă a existat o perioadă foarte lungă de timp în care consumul acestei băuturi alcoolice a fost interzis.
Faptul că despre această băutură alcoolică se credea că este un drog, că oferă dependență și că oferă halucinații a fost motivul care a stat la baza interzicerii consumului de absinth pentru o foarte lungă perioadă de timp.
Această teorie se baza pe faptul că tujon-ul, o substanță aflată în componența pelinului atacă activitatea receptorilor din creier, oferind o stare de halucinație.
După o foarte lungă perioadă de interzicere a consumului de absinth s-a constatat faptul că în componența acestei băuturi alcoolice se află o cantitate mult prea mică de tujon motiv pentru care absinth-ul nu poate fi considerat un drog. Halucinațiile trăite de unele persoane care au consumat o cantitate mare de absinth se datorează nivelului ridicat de alcool aflat în componența acestei băuturi alcoolice.
Din momentul în care consumul de absinth a fost din nou legalizat a început dezvoltarea la scară mondială a consumului de absinth. Așa se face că în momentul de față absinth-ul este una dintre cele mai populare băuturi spirtoase de la nivel mondial.
Concentrația foarte mare de alcool aflată în componența acestei băuturi alcoolice face ca absinth-ul să fie o băutură spirtoasă destinată în general bărbaților care doresc să trăiască o senzație tare din punct de vedere a simțurilor.
 

Cum se consumă absinth-ul pentru a te putea bucura de specificul acestei băuturi alcoolice?


Pentru a te putea bucura de savoarea și senzația oferită de către consumul unui pahar cu absinth trebuie să știi că există metode speciale pentru a putea servi această băutură alcoolică.
Absinth-ul este o băutură alcoolică specială motiv pentru care aceasta nu poate fi consumată ca oricare altă băutură alcoolică.
Principalele modalități în care poate fi consumat absinth-ul sunt următoarele:
- Metoda clasică franțuzească.
Francezii sunt foarte mari consumatori de absinth motiv pentru care aceștia au brevetat modul în care această băutură alcoolică trebuie să fie consumată pentru a putea savura cu adevărat o băutură alcoolică puternică.
Pentru a putea bea absinth în stil original este necesar un pahar cu o cantitate mică de absinth, o linguriță special creată pentru a consuma absinth, un cub de zahăr și apă foarte rece. Cubul de zahăr este așezat în lingurița care este așezată pe buzele paharului cu absinth. Peste cubul de zahăr se picură apă foarte rece pentru ca acesta să se topească și să curgă în paharul cu absinth.
După ce cubul de zahăr s-a topit se amestecă absinth-ul și se servește foarte rece.
- Metoda cehă.
Pentru a putea bea absinth utilizând metoda cehă ai nevoie de exact aceleași ingrediente ca în cazul metodei franceze.
Modul în care se topește cubul de zahăr face diferența între aceste două metode prin care se poate bea absinth-ul. În cazul metodei cehe, cubul de zahăr este flambat după ce în prealabil a fost stropit cu absinth.
- Consumul sec.
Ca oricare altă băutură alcoolică, și absinth-ul poate fi consumat sec.
Persoanele care aleg să consume absinth sec sunt persoane care doresc să experimenteze senzații tari, care nu pot fi descrise în cuvinte. Este ingredientul minune din cocktail-urile care te fac să uiți de tine și care te fac să simți că tocmai ai consumat cel mai bun cocktail din viața ta.
 

Concluzii


Absinth-ul este una dintre cele mai puternice băuturi alcoolice existente în acest moment pe piața băuturilor alcoolice motiv pentru care această băutură trebuie să fie consumată cu moderație.
Conținutul foarte mare de alcool ( aproximativ 70 % ), face ca, consumul acestei băuturi alcoolice să nu fie realizat de către orice persoană. Doar persoanele care știu ce presupune consumul absinth-ului și care cunosc cât mai multe detalii despre această băutură alcoolică se pot bucura de beneficiile oferite de către consumul cu moderație a acestei băuturi alcoolice.

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!