Vin Rose

Lucruri utile și foarte importante despre vinul Rose!
 

Vinul Rose, așa după cum sugerează și denumirea, este un vin de o culoare plăcuta ochiului la privire, vin care se afla intre


vinul roșu și vinul alb.
 

Cum se obține vinul Rose?


Vinul Rose este obținut în momentul în care vinul intra în contact pentru un timp foarte scurt cu pielita strugurilor roșii, astfel încât, acesta să preia doar foarte putina culoare, comparativ cu vinurile roșii care sunt lăsate să fermenteze săptămâni întregi împreună cu acea pieliță. În acest fel, vinul rose este doar ușor pătat prin coaja strugurilor în cele doar câteva ore.
Pentru că acea culoare roz să-și facă apariția exact atât cate este nevoie, vinifdicatorul are controlul total, înlăturând pielita strugurilor roșii în momentul în care se atinge nuanța de roz dorită.
Cu alte cuvinte, pentru ca vinul rose să devină ceea ce este defapt, înseamnă că este vorba despre un vin care se trage din soiuri de struguri roșii.

 

Ce gust are Rose-ul?Vinul Rose, este cunoscut că având mai multe gusturi, precum: căpșuni, petale de trandafir, pepene galben, coajă de lămâie ori rubarbă. Dintre toate acestea, cele mai întâlnite gusturi ale vinului rose, sunt cele de fructe, de flori, de citrice sau pepene, la care se poate adaugă o aroma foarte plăcuta de diveste plante verzi.
De asemenea, vinul are posibilitatea de a căpăta o mulțime de arome, totul fiind legat direct de tipul de struguri aleși.

 

Cum și când se servește vinul Rose?Vinul Rose, este în general un vin fructat, având diverse arome cu note de cireșe, citrice, fucte de pădure, pepene galben și așa mai departe, fiind ideal în general pentru lunile de vara, pentru petrecerile în aer liber.
Acest vin se servește că având o temperatura scăzută, de regula într-un pahar de vin alb sau într-un pahar de șampanie.
Rose-ul este un vin revigorant și proaspăt, fiind ideal pentru serile calde de vara și care se împerechează foarte bine cu mâncarea care de asemenea se servește în zonele calde.

 

Vinul Rose are foarte multe beneficiiProcesul de producție și beneficiile pentru sănătate ale vinului rose sunt similare cu cele asociate vinurilor roșii, inclusiv sănătatea cardiovasculară îmbunătățită și antioxidanții potențiali.
Când vine vorba de o alegere intre rose și vin alb, rose este alegerea cea mai sănătoasă, deoarece conține mai mulți antioxidanți.
Cercetările au arătat, de asemenea, că consumatorii de vin alb au un risc de 13% mai mare de cancer decât băuturii de vinuri roșii sau roze.
Consumul moderat de alcool este legat de un risc redus de boli cardiovasculare.
Alcoolul, inclusiv cel găsit în vinul rose, subțiază sângele și crește colesterolul bun.
Vinul Rose reduce riscul de boli cardiace, atac de cord sau accident vascular cerebral.
Adulții mai în vârstă și cei cu factori de risc pentru boli de inima obțin cele mai mari beneficii de la consumul moderat de alcool.
Vestea buna este că roze-ul tinde să conțină mai puțin alcool decât vinurile roșii și cele albe, ceea ce este minunat daca nu doriți să exagerați.
Cele mai semnificative beneficii din vin provin de la antioxidanții din pielea strugurilor, în special resveratrol. Acesta este un compus benefic pentru anti-îmbătrânire, protejând creierul și reducând riscul de boli de inimă.
Vinurile roșii, fermentate cu pielea, au cel mai ridicat nivel al acestui antioxidant benefic. Vinificatorii îndepărtează pielea de la vinul alb imediat și vinurile roze la începutul procesului de producție precum a fost menționat și anterior, determinând aceste vinuri să aibă niveluri mai mici de resveratrol.
Desi vinurile rose conțin mai mult resveratrol decât vinurile albe, ele conțin mai puțin decât cele roșii.
Un alt avantaj al consumului regulat și cu măsură de vin, vin în general, nu doar cel rose, este reprezentat de faptul că acesta conține Potasiu.
Potasiul este un mineral care joaca un rol vital în metabolism, precum și în echilibrul de apa în organism.
Așadar, prin consumul de rose, vă ajutați să vă mențineți lichidele din corp.
Reglarea bătăilor inimii necesită, de asemenea, potasiu.
Probabil cel mai semnificativ beneficiu din punctul de vedere al alimentației, este legat de faptul că vinul conține această substanță, resveratrol, care este un antioxidant care protejează împotrivă cancerului.
Chiar daca vinul rose nu dispune de o concentrație atât de mare de resveratrol precum vinul roșu, acest antioxidant este prezent, astfel că efectele sale benefice asupra organismului există.
Deși vinurile Rose conțin mai mult resveratrol decât vinurile albe, ele conțin mai puțin decât cele roșii.
Pentru vinul alb, sunt eliminate complet pielitele de la struguri, pentru vinurile rose sunt lăsate numai câteva ore iar pentru vinul roșu, pielitele sunt lașate până la momentul finalizării fermentării.
Amintiți-vă că există modalități mai bune de a vă menține sănătos, cum ar fi exercițiile fizice și alimentația sănătoasă, dar cel puțin aceste informații vă permit să vă simțiți mai puțin vinovat pentru a vă bucura de un pahar sau două de vin.
În orice caz, dacă veți bea în mod regulat câte un pahar de vin, fară a vă face un obicei de a bea într-un mod exagerat, vinul poate să fie consumat fără nici un fel de problemă în paralel și cu exercițiile fizice și cu o alimentație sănătoasă.
Există cu adevărat un vin roșu pentru toată lumea, atât cu soiuri uscate cât și dulci disponibile, în funcție de preferințe.
La fel ca vinurile roșii și albe, vinurile rose sunt obținute din struguri, dar acestea pot include atât struguri roșii cât și albi.
Este important să te bucuri de ceea ce bei, astfel încât gustul vinului rose să fie cu siguranță un beneficiu pentru fericirea ta.

​​​​​​​Autor: Dîcă Sandu

Afiseaza: 1-24 din 26 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!