Energizante

Ce este o băutură energizantă?


O băutură energizantă este un tip de băutură care conține zahăr și compuși stimulanți, de obicei cofeină, care este promovată pentru că oferă stimulare
mentală și fizică (comercializată ca "energie", dar diferită de energia alimentară).
Acestea pot sau nu pot fi carbogazoase și pot conține, de asemenea, alți îndulcitori, precum extracte din plante, taurină și aminoacizi.
 

Care este cantitatea de băuturi energizante recoamndata?


Cafea, ceai și alte băuturi cafeinizate, desigur, nu sunt de obicei considerate băuturi energizante.
Alte băuturi răcoritoare, cum ar fi cola, pot conține cofeină, dar nu sunt considerate băuturi energizante. Unele băuturi alcoolice, cum ar fi Buckfast Tonic Wine, conține cofeină și alte stimulente.
Potrivit unor studii este recomandat pentru un adult sănătos să consume un total de 400 mg de cofeină pe zi. Acest lucru a fost confirmat de un grup al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care concluzionează, de asemenea, că un aport de cafeină de până la 400 mg pe zi nu pune în pericol sănătatea unui adulți.
Potrivit ESFA, aceasta echivalează cu 4 căni de cafea (90 mg fiecare) sau 5 doze standard (250 ml) sau o băutură energizantă (80 mg fiecare).
 

Care sunt efectele energizantelor asupra organismului?


Băuturile energizante au aceleași efecte pe care le au atât cofeină cât și zahărul . Cele mai multe dintre efectele băuturilor energizante sunt asupra performanței cognitive, cum ar fi creșterea atenției și viteză de reacție, acestea se datorează în principal prezenței de cofeină.
Alte studii atribuiesc îmbunătățirea performanței ca efect al ingredientelor combinate. Energizantele de obicei, stimulează forța musculară și rezistența, dar nu există încă nici un consens științific pentru a sprijini astfel de afirmații.
 

Cine consumă băuturi energizante?


Locurile principale în care acestea sunt consumate sunt în special campusurile universitare acolo unde tinerii le consumă atât în combinație cu băuturi alcoolice, la evenimente precum petrecerile studențești, dar și în situații precum zilele dinaintea examenelor, pentru a se concentra mai bine și pentru a întârzia ora somnului în așa fel încât să poată învață mai mult.
O altă categorie de persoane care este o mare consumatoare de băuturi energizante este categoria lucrătorilor din tura de noapte. Stim cu toți că întunericul ne îndeamnă la somn , așa că pentru a reuși o performață la locul de muncă noaptea , mulți aleg să își stimuleze corpul și mintea cu aceste băuturi ce aduc un aport de energie considerabil.
 

Ce băuturi se fac cu ajutorul energizantelor și din ce sunt compuse?


Există numeroase tipuri de cocktailuri ce conțin băuturi energizante. Cocktailurile sunt băuturi obținute prin amestecul echilibrat de diferite ingrediente ce pot fi atât alcoolice cât și non alcoolice. Un cocktail bine făcut trebuie să aibă o aromă, o culoare și o consistentă echilibrată. Ingredientele pentru formarea unui cocktail se împart în patru mari categorii:
Baza, fiind ingredientul în jurul căruia se contruieste cocktailul, de obicei se folosesc băuturi distilate precum Vodka, Rom, Whiskey, Gin și Tequila.
A doua parte fundamentală a unui cocktail este aroma, care este acel element ce aduce mirosul și gustul apetisant băuturii. Pentru aceasta aparte sunt des folosite creme sau lichior.
O altă parte la fel de importantă că și aroma este colorantul, acesta îmbunătățește atât culorea cât și aspectul cocktailului. Acesta actionaza asupra simțului vizual, și pentru el se folosesc in softdrink-uri, cum ar fi energizante, coca-cola , siropuri dar și sucuri de fructe.
Ultima parte fundamentală a unei băuturi de calitate este decorația. Aceasta acționează asupra impactului vizual, câteodată poate chiar aduce un plus de gust băuturii. Cum ar fi ‘’crustas’’, zahărul sau sarea presate pe vârful paharului umezit. De obicei pentru această parte se folosesc bucăți de fructe cum ar fi: felii de portocale, măsline, cireșe, sau coji de diferite citrice. Un cocktail faimos ce se face cu ajutorul renumitului energizant Redbull este Jager-Bomb, acesta este făcut cu o parte de Jagermeister și 4 părți RedBull. Pentru realizarea acestuia se pune jumătate de doza de Redbull într-un pahar de bere, după care se turna Jagermeister într-un pahar de shaturi, și se plasează acest shot în interiorul paharului de bere .
 

Ce tehnici se pot folosi pentru realizarea unui cocktail?


Trebuie însă precizat că fiecare cocktail necesită o tehnică particulară de preparare, care să valorizeze atât gustul cât și aspectul final al băuturii. Există numeroase tehnici pentru prepararea unui cocktail de calitate, dar principalele sunt: Shakeing-ul - în aceasta tehnică ingredientele sunt introduse într-un shaker plin de gheață, și sunt amestecate prin agitarea acestuia , permițând și amestecul de substanțe ce au o consistenta mai densă. Această tehnică are că și durata undeva intre 10-20 de secunde.
O altă tehnică importantă este cea de stirring - în această tehnică părțile componente ale unui cocktail sunt vărsate direct într-un pahar iar amestecul lor se face cu ajutorul unui stirrer sau un amestecător ce se aseamănă cu o linguriță mai lunga și este prezent în majoritatea barurilor.
Printre alte tehnici la fel de importante se numără și tehnica de ‘’mixing și straining’’, dar și tehnica ‘’muddler’’ cât și tehnica de ‘’build ‘’ și ‘’frozen’’.
Acestea fiind spuse, energizantul reprezintă mai mult decât o simplă băutură cafeinizata, adesea putem spune că reprezintă un adevărat mod de viață, însă, ca și în cazul multor alte alimente sau băuturi, consumul trebuie să fie unul regulat, astfel încât sănătatea fizică să nu poată fi pusă în pericol.

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!