Bere Artizanala

Berea artizanală este alternativa perfectă pentru iubitorii de bere care iși doresc un produs cu totul deosebit!



În mod categoric, berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice la nivel mondial, având și o vechime impresionantă, fiind produsă în timpuri străvechi când cu siguranță nu avea nici un fel de asemănare cu berea pe care o cunoaștem în ziua de astăzi.
Berea, în urmă cercetărilor și conform mai multor studii, a început să fie produsă în urmă cu aproximativ 8 milenii, în Egiptul Antic și Mesopotamia.
Cu toții ați auzit cel puțin o dată în viață în diverse circumstanțe de berea artizanală, fie într-o reclamă, pe internet, în meniul unui restauranta și așa mai departe, aceasta fiind o bere care a devenit din ce în ce mai populară inclusiv la noi în țară, având posiblitatea de a o găși cu ușurință chiar și în magazinele obișnuite.
Pe zi ce trece, iubitorii de bere sunt din ce în ce mai interesați de berea artizanală, consumul acesteia fiind astfel în creștere, ceea ce a dus și la creșterea numărului de producători peste tot în lume, crescând foarte mult și în România în ultimii ani.
 

Ce este berea artizanală?


Berea artizanală sau berea de casă sau berea craft – craft beer, este de regulă produsă în cantități reduse comparativ cu berea clasică, prin fermentație naturală fiind folosite strict ingrediente naturale.
Nu există doar o singură rețeta definită, berea artizanală fiind produsă după diverse rețete și metode tradiționale, fiind exclusă utilizarea ingredientelor de tip conservanți, aditivi și așa mai departe.
În comparație cu berea clasică și industrială, berea artizanală se deosebește foarte mult în ceea ce privește gustul care este unul mai puternic cu mai puțin acid, fiind mult mai aromată, alcoolemia fiind asemănătoare, de aproximativ 5-6-7%.
În general, această bere artizanală este produsă de adevărați pasionați ai băuturilor alcoolice, în general fiind vorba despre firme destul de mici care utilizează rețete specifice după cum am precizat, rețete ceva mai puțin cunoscute, de regulă originale.
 

Unde este produsă berea artizanală?


Există o mulțime de țări cu tradiție în materie de bere artizanală, fiind și acele țări în care vom găși un număr impresionant de fabrici. Este vorba despre Germania, Olanda, Belgia, Franța, Cehia sau SUA plus multe altele, țări în care numărul brand-urilor de bere artizanală este unul foarte mare, unele sortimente fiind disponibile și la noi în țară, fie în localurile și barurile de specialitate, cât și în magazine.
Iubitorii de bere, preferă oricând berea artizanală în detrimentul celei clasice, datorită gustului intens și a aromelor specifice care sunt posibile prin procesul tradițional de producție și ingredientelor 100% naturale folosite.
La noi în țară, acest trend în materie de bere artizanală este într-o continuă creștere, un număr tot mai mare de oameni, în special tineri, înclinând spre această, tocmai datorită gustului și aromelor puternice.
Câteva dintre cele mai consumate beri artizanale, cel puțin la noi, sunt Ground Zero, Perfektum, Hop Hooligans, Sikaru, Oriel Beer, Amistad Beer, Casino Craft, Hophead Brewing, Capra Noastră, Nemțeana, Bere Sara, Mustață.
 

Tipuri de bere artizanală


Precum și în cazul oricăror altor produse, la fel și berea artizanală este de mai multe tipuri, cu caracteristiti și gusturi diferite, clasificate după cum urmează:
· Berea artizanală de tip Ale – acest tip de bere dispune de un gust complex trecând printr-un proces de fermentație înaltă. Această bere și ea în mai multe tipuri astfel: IPA, APĂ, Red Ale și altele.
· Berea artizanală de tip Lager – cu o fermentație joasă. 
· Berea artizanală de tip Porter – bere neagră, cu gust dulceag. 
· Berea artizanală de tip Stout – bere neagră, aromată și tare. 


Berea artizanală câștigă din ce în ce mai mult teren


În lume, numărul de brand-uri de beri artizanale este unul extrem de mare și într-o continuă creștere.
La noi în țară, berea artizanală este oarecum la început de drum, însă, devin încet dar sigur din ce în ce mai numeroase și chiar au pătruns pe rafturile mai multor magazine mari, fiind soluția perfectă ca alternativă la berea clasică. Se poate observa o creștere mare a interesului pentru berea artizanală, inclusiv în apariția ei în cadrul mai multor festivaluri dedicate în toată țară, în special pe timpul verii când numărul vizitatorilor în cadrul acestor festivaluri este unul extrem de mare, din ce în ce mai ridicat de la an la an.
În plus, un avantaj extrem de mare al acestor festivaluri dedicate berii, este reprezentat și de șansă pe care o au producătorii mici de a-și expune produsele către consumatori, către publicul larg, având posiblitatea de a-și construii o adevărată comunitate.
Terenul câștigat de berile craft, este vizibil și în domeniile horeca, fiind foarte multe localuri și baruri care au în meniurile lor, tot felul de sortimente de beri artizanale.
 

Cea mai importantă diferență între berea artizanală și berea clasică


Berea artizanală este un produs realizat din ingrediente proaspete și naturale, obținută prin fermentație naturală, fără conținut de aditivi artificiali.
Astfel, rezultatul final constă într-o băutură cu adevărat specială mai ales în rândul pasionaților, datorită aromei deosebite și gustului specific, ușor acidulat.
Pasiunea pentru bere și pentru băuturi alcoolice, este cea mai importantă diferența între producătorii de bere artizanală și producătorii de bere clasică, deoarece tocmai această pasiune a împins oamenii spre a produce o astfel de băutură cu totul specială.
Prepararea acestei băuturi artizanale, reprezintă o adevărată artă ce se bazează pe rețete foarte bine pusă la punct, rețete pe care foarte puțini au reușit să le valorifice că la carte.
Dacă și ție îți place berea, cu siguranță aromă și gustul berii artizanale te va face să îți dorești și mai mult după primul pahar sau prima sticlă consumată.

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!