Gin

Ginul și informații utile și interesante despre această băutură apreciată peste tot în lume!


Ginul este acea băutură extrem de apreciată peste tot în lume, o băutură spirtoasă care este savurată în special în sezonul cald, de regul sub forma de gin tonic răcoritor,
bineînțeles la terasă.
Însă, ginul tonic este foarte iubit și consumat mai mereu, indiferent de temperatura de afară, singura condiție fiind o preparare corespunzătoare. Fară doar și poate, versatilitatea este una dintre cele mai importante calități ale ginului, beneficiind de o paletă complexă și foarte variata de arome ce pot fi ușor de amestecate cu aproape orice.
Dacă vă întrebați de la ce vine denumirea de “gin”, ei bine, aceasta își are origini de la cuvântul olandez “jenever”, care înseamnă ienupăr fiind în strânsă legătură cu originile acestei băuturi.
Această băutură își are originile în secoul 17 în Olanda, fiind la acea vreme întâlnită în farmacii sub formă de medicament sau mai bine zis sub forma unei poțiuni din ienupăr ce a fost inventată de doctorul Franciscus Sylvius având că scop tratarea unor afecțiuni medicale precum cele gastrice, renale, calculi, gută și lumbago.
 

Cum se fabrică ginul?


Ginul se obține pe scurt, din alcool pur cu arome de ienupăr. În funcție de fiecare țară și rețetă în parte, ingredientele din care se fabrică alcoolul diferă.
Astfel că, în ceea ce privește Olanda sau Belgia, alcoolul pentru gin este obținut din vin din malț, adică un amestec de grau, orz, porumb și secară, pe când în Anglia, se obține din grâu și secară.
Aromele ajung în alcool prin diferite moduri: fie prin compunere care este o varianta accesibila că preț, de combinare a alcoolului cu extract de ienupăr și alte ingrediente, fie prin redistilare, metodă care este folosită de brand-urile renumite de gin.
Astfel, după ce procestul de distilare s-a finalizat, băutură rezultată urmează să fie diluată cu apa, astfel încât să se poată obține exact concentrația de alcool care se dorește, de regulă fiind de aproximativ 40% - 45%.
În ceea ce privește modalitatea de îmbuteliere, vinul obținut imediat, nu este lăsat la învechit de majoritatea producătorilor, însă, olandezii și belgienii, lasă băutura la maturizat aproximativ 2 ani, în butoaie de stejar de cea mai bună calitate și bine tratate astfel încât gustul final să fie exact cel așteptat.
 

Vă întrebați cum se bea ginul?


Dacă discutăm despre ginul olandez, deoarece este vorba despre arome cu adevărat speciale și rafinate, se bea de regula sec dar marii cunoscători îl recomandă că fiind un însoțitor perfect pentru heringul uscat.
Alte versiuni mai dulci și mai aromate precum Old Tom Gin, Plymouth Gin sau Sloe Gin, se pot consuma și seci.
Alte soritmente de gin se pot consuma fară nici un fel de problemă sub formă de cocktailuri sau într-un amestec cu tot felul de alte băuturi și ingrediente.
Astfel, de la clasicul mix cu apa tonică și până la foarte cunoscutul și apreciatul Martini, de-a lungul timpului barmanii și cunoscatorii acestor tipuri de băuturi spirtoase, au realizat diverse combinații care în ziua de astăzi, rezultă în mii de rețete care au la bază ginul.
Exista și anumite “reguli” și rețete după care se poate consuma ginul, sec sau împreună cu alte băuturi, însă, cel mai important este că dumneavoastră să îl puteți consuma exact așa cum vă doriți, după bunul plac și gust, indiferent de circumstanțe.
De asemenea, există un număr foarte mare de cocktailuri clasice care sunt făcute având gin la bază, împreună cu alte băuturi spirtoase, sucuri, fructie și așa mai departe.
Astfel, câteva exemple simple și ceva mai cunoscute, sunt următoarele: Martini, Negroni, Ramos Gin Fizz, Gin Rickey, Tom Collins, French 75, Gimlet, Vesper.
În ziua de astăzi, ginul este fară nici un fel de urmă de îndoială, una dintre cele mai versatile și apreciate băuturi spirtoase. Este o băutură foarte ușor de mixat cu aproape orice, în plus, fiind disponibile și ginuri cu arome precum cea de anason, coriandru, scorțișoară, șofran, portocale ori lămâie și lista poate continua.
În prezent, ginul este acea băutură la moda care este servită sub forma de gin tonic, beneficiind de o popularitate cu adevărat crescută în Anglia sau Franța, cât și în Spania unde există baruri a cărora tematică se învârte în jurul ginului.
Acestea fiind spuse, dacă olandezii au inventat ginul iar englezii l-au luat cu ei, spaniolii s-au ridicat în jurul acestei băuturi la un alt nivel, deoarece nu există alte locuri în lume, în care sunt deschise atât de multe baruri cu tematică gin tonic, decât Spania.
 

Curiozități interesante legate de gin


Pentru că tot am discutat despre Spania si despre curiozități, în această țară s-a creat tradiția sobremesa, care constă într-o combinație de ginuri ce are că motiv socializarea după masa de prânz, activitate care adesea se poate întinde până la cină.
Un simplu pahar de gin tonic, nu trebuie să conțină mai mult de 50 ml sau 60 ml de alcool, deoarece s-ar putea produce un dezechilibri un ceea ce privește balansul dintre gusturile și aromele tuturor ingredientelor folosite pentru băutură.
De regulă, băuturile cu gin se prepară direct în fața clientului, barmanii realizând un adevărat spectacol.
Un exemplu constă în faptul că apa tonică este turnată printr-un pai în forma de spirală și nu direct în pahar, astfel încât bulele să se spargă în timp ce băutură este consumată.
Acele pahare cu gheață în care ginul este servit, în general sunt reinghetate cu ajutorul unui alt aparat special, astfel încât băutură să poată fi servită la temperatura ideala, indiferent de cea ambientală.

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!