Vermut - Vermouth

Vermut & Vermouth - un vin fortificat de tradiție


Dacă vă doriți să experimentați cele mai bune cocktail-uri fanteziste sau clasice, ori vă doriți să consumați o băutură cu adevărat calitativă la aperitiv înainte de cina, atunci vermutul este
esențial.

 

Ce este Vermutul?



Vermutul este un vin fortificat care este aromatizat cu diverse ierburi și mirodienii, fiind făcut în mod tradițional în tari precum Franța sau Italia, precum vinul, vermutul uscat alb și vermutul dulce roșu, fiind cel mai des întâlnite. Cuvântul vermut este derivat din cuvântul german pentru pelin, “wemut”, fiind un ingredient esențial aromatizând pentru vermut, deși este mai cunoscut drept provocatorul care a contribuit la reputația să de băutură de notorietate pe care o avea odinioară. În prezent, se mai găsește în unele rețete de vermut, în special în vermutul uscat, toate aceastea fiind prefect sigure și cu siguranță de-un gust, miros și o aromă deosebită. Vermutul se fabrică prin aromatizarea vinului cu diverse botanice, apoi se fortifică cu o cantitate mică de substanță distilată. Vinurile sunt de regulă îmbătrânite și cuprind cel puțin 75 % din amestec. Lichiorul este de cele mai multe ori coniac, însă se mai pot folosi și alte tipuri de băuturi. Fabricarea vermutului este un proces foarte atent supravegheat, deoarece, pentru o aroma și un gust perfect, trebuie să se respecte întocmai rețetele specifice. Există foarte mulți producători care se folosesc pentru fabricarea vermutului de propria rețetă formată din ierburi și alte plante botanice, inclusiv mușețel, coriandru, ienupăr, pelin și așa mai departe. Există vermuturi care sunt finalizate prin îmbătrânirea în numai câteva săptămâni sau luni.

 

Unde și când a apărut Vermutul?



Vermutul a apărut pentru prima data la sfârșitul secolului XVIII în Torino, fiind acea perioadă a timpului în care oameni se jucau cu diverse condimente și vin, astfel încât să găsească tot felul de combinații care mai de care mai reușite. Vermutul a câștigat foarte multă popularitate, datorită culturii cafenelei emergente, precum și a patronatului familie regale. De asemenea, fabricarea vermutului a fost ajutata într-o măsură mare și extrem de importanta, de proximitatea botanicelor și de cantitatea foarte mare de podgorii de la acea vreme. Însă, în prezent exista tot felul de reguli stricte despre cum trebuie fabricat acesta, cât de puternic și cât de bogat să fie în arome, condimente și așa mai departe. Așa cum ați putut observa, în compoziția vinului trebuie să se regăsească cel puțin 75 % vin, urmând o fortificare, o îmbunatățire prin adăugarea de mai mult alcool, plus condimente și ierburi, în special pelinul care trebuie să fie neapărat inclus. Deoarece nu există neapărat o rețetă 100% specifică, contând extrem de mult inclusiv solul din care sunt culese ingredientele, gustul vermutului poate varia chiar și în cazul a două sticle de băutură care aparțin aceluiași brand.

 

Cum se bea Vermutul?



Aceasta băutură alcoolică, nu reprezintă tocmai o opțiune potrivită pentru un motiv de sarbatare, ci reprezintă mai degrabă, varianta perfectă că un simplu aperitiv sau că o băutură la o petrecere, însă cu bun gust. În ceea ce privește combinația cu alimente, vermutul se înțelege exterm de bine cu măslinele, lămâia, portocală, grapfruit-ul, căpșunile sau ananasul. Este esențial, pentru a vă putea bucura de toată savoarea acestei băuturi, ca dacă vă doriți să o consumați la masă, atunci trebuie să alegeți un meniu potrivit. De exemplu, vermutul alb se înțelege extrem de bine cu peștele, pe când vermutul roșu, este strâns legat că și placere de consum, de carne. Vermutul se bea cu gheață ori diluat cu alte băuturi alcoolice precum vodka sau whisky-ul, chiar și cu sifonul dulce. De cele mai multe ori, o astfel de băutură este folosită pentru a face cocktail-uri răcoritoare. Una dintre cele mai simple rețete pentru o băutură răcoritoare cu vermut și care se poate bea cu cea mai mare placere într-o zi caldă de vară, consta în următoarele: 1 litru de vermut, jumate de soda, poate apa minerala sau Sprite, se adaugă felii de mandarine, portocale ori lămâie și bineînțeles, nelipsită gheață, deoarece vermutul se bea numai cu gheață, pentru un gust intens și răcoritor. În cazul în care discutăm despre dorință de a vă trata invitații cu tot felul de mâncăruri sofisticate, atunci, trebuie să asortați masa cu o sticlă de vermut de cea mai bună calitate, fară a uita bineînțeles, de temperatură ideală de servire a băuturii.

 

Soiuri de vermut



De-a lungul timpului profesioniștii au distins 5 tipuri de vermut:
1. Secco - vermut uscat, care conține doar 4% zahăr.
2. Bianco - vin alb de pelin. Zahărul în compoziția să este de 10-15%.
3. Rosso - roșu, vermut dulce. Conținutul de zahăr din acesta depășește 15%.
4. Rose - vermut de nuanță roz. Cantitatea de zahăr din compoziția sa variază între Bianco și Rosso.
5. Bitter - are un gust amar și bogat. Folosit în cocktail-uri sau că digestie.
Acestea fiind spune, vermutul este acea băutură foarte populară și care se potrivește atât doamenlor, cât și barbtailor, băutură care reprezintă un vin fortificat și infuzat cu pelin și alte ierburi aromatice, plus tot felul de condimente. În prezent, verumutul este prezent pe raft de la foarte mulți producători și în tot felul de soiuri de diferite arome. O particularitate a vermutului, constă în faptul că băutură este, în funcție de combinație, își poate schimba gustul. Băutura pe care o alegeți că supliment sau gustare afectează în mod direct impresia de vermut. Deci, prin urmare, este foarte important să știți ce consumă vermut și ce vă sublinia în mod avantajos aroma originală a băuturii.

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!