Rachiu

Rachiul este o băutură alcoolică spirtoasă 100% bio


Una dintre cele mai îndrăgite băuturi alcoolice este rachiul. Acesta este consumat de un număr foarte mare de perssoane, în special de către persoanele care locuiesc în mediul rural. Ușurinta cu care se
produce această băutură face ca rachiul să se numere printre cele mai consumate băuturi din țara noastră.
Este un produs 100% bio pentru că este realizat prin distilarea borhoturilor sau a sucurilor fermentate din fructe. Concentrația alcoolică avută de către rachiu se situează între 23 și 50% însă sunt situații în care valoarea concentrației alcoolice depășește 50%.
Rachiul poate fi realizat din mai multe tipuri de fructe sau chiar din produse de vinificație. Multiplele tipuri de rachiuri care pot fi realizate face ca această băutură alcoolică să fie apreciată de un număr foarte mare de persoane.

 

Care este procesul tehnologic prin care se obține rachiul și care sunt cele mai apreciate tipuri de rachiuPentru obținerea rachiului se lasă la fermentat fructele din care se dorește obținerea rachiului. Acestea se lasă la fermentat aproximativ 2 săptămâni, după care sucurile naturale rezultate ca urmare a procesului de fermentare sunt distilate. Produsul obținut ca urmare a dublei distilări poartă numele de rachiu.
Această băutură alcoolică este consumată în special pentru beneficiile asupra stării de sănătate pe care le oferă. Este un foarte bun digestiv, topește colesterolul rău, tratează constipația, previne apariția bolilor cardiovasculare și stimulează memoria. Având în vedere ca rachiul se obține ca urmare a procesului de distilare a sucurilor naturale rezultate ca urmare a procesului de fermentare a fructelor, pasionații de această băutură alcoolică realizează mai multe variante de rachiu.
Printre cele mai populare tipuri de rachiu realizate, se află:
- Rachiul de mere. Acest tip de rachiu are o concentrație alcoolică situată între 34% și 50%, are un gust astringent dar și foarte intens. Pentru a putea obține un rachiu de mere de cea mai bună calitate este recomandată utilizarea diferitelor soiuri de mere.
- Rachiul de pere. Rachiul din pere Williams este unul dintre cele mai apreciate tipuri de rachiu nu doar în țara noastră ci la nivel mondial. Finețea și aroma deosebită avută de către acest tip de rachiu face ca acesta să fie alegerea perfectă în cazul în care se dorește consumarea unei băuturi alcoolice rafinate, care are un gust intens și o aromă de neuitat.
- Rachiul de vișine. Acest tip de rachiu este preferat de către persoanele care doresc să savureze o băutură alcoolică slab alcoolizată dar cu un gust plăcut și cu o aromă care îți aduce aminte de anii copilăriei.
- Rachiul de cireșe. Având o concentrație alcoolică situată între 36% și 50%, rachiul din cireșe este realizat atât în țara noastră cât și în alte țări străine pentru că este o băutură alcoolică premium. Acest fapt se datorează aromei puternice pe care o are acest tip de rachiu, nivelului de dulceață aflat în componența acestuia dar și faptului că este o băutură ușor de digerat.
- Rachiul de caise. Acest tip de rachiu se obține prin dubla distilare a pulpei fructului, după ce în prealabil a fost îndepărtat sâmburele. Are o aromă foarte fină și o concentrație alcoolică de până la 40%.
- Rachiul de piersici. Persoanele care doresc să consume un rachiu care are o tărie ridicată trebuie să consume rachiu din piersici. Acesta este unul dintre cele mai tari tipuri de rachiu existent în acest moment pe piața de profil. Nivelul ridicat de glucide reprezintă motivul principal pentru care acest tip de rachiu se află printre tipurile de rachiu care au un nivel ridicat al tăriei.
- Rachiul din fructe de pădure. Având un nivel alcoolic scăzut, rachiul obținut prin distilarea fructelor de pădure este un rachiu care are un nivel ridicat de aciditate și o aromă foarte intensă. Aroma atât de intensă pe care o are acest tip de rachiu face ca și persoanele care nu sunt familiarizate cu rachiul să recunoască faptul că acest tip de rachiu este produs din fructe de pădure. Aroma intensă dar și gustul plăcut face ca acest tip de băutură să fie alegerea perfectă pentru a sărbători un eveniment cu totul și cu totul special.
- Rachiul din drojdie și spumă de drojdie. Acest tip de rachiu se obține prin distilarea drojdiei de vin. Rezultatul obținut ca urmare a procesului de distilare a drojdiei de vin este un rachiu aspru, sec, a cărui tărie se simte foarte bine.
- Rachiul din vin. Gustul acestui tip de rachiu depinde foarte mult de tipul de vin utilizat în producerea rachiului din vin. Ca și în cazul rachiului obținut din drojdia de vin și acest tip de rachiu este unul sec, care nu are o aromă foarte intensă dar care are un nivel ridicat de alcoolemie.
- Rachiul din tescovină. Și acest tip de rachiu se aseamănă foarte mult cu penultimele tipuri de rachiuri prezentate.

 

ConcluziiAlături de vin, rachiul este băutura alcoolică care se bucură de un nivel de popularitate foarte mare. Acesta este consumat în special în mediul rural însă există și în mediul urban foarte multe persoane care apreciază foarte tare această băutură alcoolică. Este un produs care se obține 100% pe cale naturală motiv pentru care este o băutură alcoolică bio. Având în vedere că trăim într-o societate în care nivelul de poluare este din ce în ce mai mare trebuie să apreciem mult mai mult produsele bio pe care le avem. Rachiul este unul dintre aceste produse. Pe lângă faptul că este un produs bio este și un produs care are efecte benefice asupra stării de sănătate motiv pentru care acesta ar trebui să fie consumat constant. Atenție foarte mare la doza consumată! Acesta este un produs care are un nivel de alcool ridicat motiv pentru care trebuie să fie consumat cu foarte mare moderație pentru ca, consumul acestuia să nu devină un obicei nociv pentru starea de sănătate.

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!