Apa Plata

Ce este apa plată?


Apa este unul dintre cele mai importante alimente din dieta noastră și se împarte în apă plată și apa minerală.

Apa plată se poate găsi în natură din surse precum izvoarele sau puțurile de adâncime, dar poate fi produsă și sub control sanitar.
Nu există contraindicații în legătură cu cantitatea de apa pe care o persoană o poate consuma, deși cantitatea optimă este undeva intre 2 și 3 litri zi.
Apa plată este o apă potabilă ce nu conține dioxid de carbon și care este foarte slab mineralizată.
 

Există legi în România ce reglează calitatea apei?


Răspunsul este da, există o lege. Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile. Această lege este compusă din 17 articole, ce au că obiectiv protejarea consumatorului de orice fel de tip de contaminare și de asemenea să asigure că apa este curată și sanogena.
 

De ce este importanta apa pentru organismul nostru?


Organismul nostru are nevoie de apă pentru a supraviețui și funcționa corespunzator, deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă, iar acest lucru se poate face doar printr-o bună hidratare. Aceasta din urmă fiind vitală pentru regalarea temperaturii corpului, buna funcționare a celulei nervoase ,reglarea tensiunii arteriale dar și în ceea ce constă realizarea digestiei. Atunci când hidratarea este adecvată, neuronii sunt alimentați cu nutrienții și sânge bine oxigenat, iar asta duce la o bună funcționare a creierului deoarece acesta funcționează în parametri normali.
O hidratare necorespunzătoare poate duce la dificultăți în ceea ce riveste capacitatea de concentrare, dar și prelucrarea de informații cât și reținerea de informații pe termen scurt, iar în cele mai grave cazuri dezhidratarea poate chiar duce chiar la o pierdere subtilă și trecătoare a cunoștinței. Aceasta are o importanță foarte mare și asupra altor organe din corpul nostru cum ar fi rinichii ce mulțumită apei ajută la eliminarea substanțelor nocive în exces din organism, dar și tractului digestiv ce ajută la digestia alimentelor și absorbția nutrienților, o hidratare neadecvată poate duce la încetinirea tractului digestiv.
Dar apa actionează și ca un lubrifiant pentru muşchi şi articulaţii, ajută la formarea lichidului articular şi prezervă activitatea normală a muşchilor.
 

Când este cel mai recomandat să bem apă?


Studiile arata că nevoia de hidratare este diferita de la persona la persoana și este în directa legătură cu timpul de clima în care individul se afla.
Într-o clima precum cea din tara noastră este suficient să bei astfel încât să nu ai senzația de sete. Nevoia de hidratare este adesea asociată cu dieta, cu starea de sănătate cât și cu tipul de activitate pe care o are fiecare om, pentru că organismul mostru nu poate suporta pierderi foarte mai de lichide este recomandat că atunci când practicăm sporturi, deci avem predispoziția de a transpira mult să consumăm apă atât înaintea activității cât și în timpul acestea și după.
Momentele în care se recomandă în mod normal să bem apa este imediat după trezire, deoarece a bea dimineața unul sau două pahare de apă este ideal pentru eliminarea toxinelelor și a oricărei alte substanțe de care corpul nu are nevoie și care ii daunează.
Apa ajută astfel la prevenirea unor boli și la activarea metabolismului pentru tot restul zilei. La fel de important este și consumul de apă în apropierea meselor, precum la prânz și seara dar și înainte de a adormi, trebuie însă să specificăm că parte din apa pe care o asimilăm este dată și de mâncare, într-un procentaj de aproximativ aproximativ 20%-30%, cum ar fi țelina, roșiile, portocalele și pepenii sau supa, avand un conținut ridicat de apă. Laptele și sucurile sunt compuse în mare parte din apă, în caz contrar, fiind practic imposibil.
Chiar și băuturile cofeinizate - cafeaua, ceaiul și cola ar putea contribui, însă nu ar trebui să fie o parte importanta din cantitatea totala de lichide zilnice și ar trebui să limitezi cantitatea de cafeina la mai puțin de 200 miligrame pe zi, astfel încat sa nu devina dăunatoare.
Un alt moment în care hidratarea este fundamentală este sarcina, cu cât bei mai multe lichide în sarcina, cu atât corpul tău vă retine mai puține fluide. Astfel, dacă picioarele sau gleznele tale s-au umflat, a bea mai multa apa ar putea de fapt să te ajute.
De asemenea, a bea suficiente lichide va preveni deshidratarea, cu atât mai importantă în ultimul trimestru de sarcină, când deshidratarea ar putea cauza contracții care ar putea declanșa un travaliu prematur.
În plus, apa va ajuta la prevenirea unor probleme frecvente care apar în sarcină.
 

Ce beneficii poate aduce consumul de apă plată?


Consumul adecvat de apă pe zi contribuie la menținerea unei pieli sănătoase și luminoase.
Consumul apei pe parcursul zilei ajută la menținerea echilibrului dintre fluidele din organism și ajută la hidratarea pielii.
De asemenea, hidratarea joacă un rol important în menținerea echilibrului dintre uleiurile secretate de piele, eliminând posibilitatea apariției punctelor negre sau a coșurilor.
Dar ajută și ca tratament anti-ageing , deoarece hidratarea permite celulelor pielii să elimine toxinele acumulate, evitând apariția petelor sau a depigmentării pielii. O piele hidratată este o piele mai fermă atunci când este sistemul circulator are un aport adecvat de apă , asigurându-se nutriția colagenului și mușchilor.

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!