Brandy

Brandy este o băutură alcoolică care se consumă doar la ocazii speciale și doar după ce acesta a fost ales cu mare atenție. Băuturile alcoolice sunt consumate de zeci de milioane de oameni la nivel mondial. Acestea sunt consumate
din mai multe motive, relaxarea pe care o oferă consumul moderat de băuturi alcoolice, beneficiile terapeutice pe care le oferă dar și faptul că băuturile alcoolice sunt ingredientul esențial pentru a putea organiza o petrecere sunt doar câteva dintre motivele pentru care aceste băuturi sunt consumate de zeci de milioane de oameni. Popularitatea băuturilor alcoolice dar și consumul foarte mare al acestora a făcut ca produsele aflate în familia băuturilor alcoolice să fie din ce în ce mai numeroase. Așa se face că în momentul de față există o varietate foarte mare de tipuri de băuturi alcoolice din care putem alege tipul de băutură al cărui consum moderat ne oferă beneficiile de care avem nevoie pentru a ne putea simți cât mai bine.
 

Brandy este o băutură alcoolică elegantă care se servește doar la ocazii speciale.


Din familia băuturilor alcoolice fac parte multe tipuri de băuturi alcoolice elegante, premium, al căror consum evidențiază statutul social avut. Brandy este unul dintre aceste tipuri de băuturi alcoolice. Acesta este o băutură premium, obținută ca urmare a distilării sucului de struguri sau a sucului obținut ca urmare a procesului de fermentare a diferitelor fructe. Este o băutură spirtoasă, puternic aromatizată, obținută 100% pe cale naturală și are o concentrație alcoolică de aproximativ 40%. Are un gust foarte intens, plăcut, specific băuturilor alcoolice premium ceea ce face ca acesta să fie servit cu mare plăcere atât în cadrul evenimentelor speciale cât și în cadrul întâlnirilor cu persoanele dragi. Consumul de brandy nu este accesibil tuturor persoanelor care consumă băuturi alcoolice motiv pentru care consumul acestei băuturi denotă un statut social ridicat și contribuie la creșterea stimei de sine. Pentru a te putea bucura cu adevărat de un pahar de brandy trebuie să cunoști care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgi pentru a putea consuma un pahar cu brandy der cea mai bună calitate și trebuie să știi care sunt sfaturile pe care trebuie să le respecți pentru a putea consuma corect această băutura alcoolică. Acestea fiind zise, află din continuarea acestui articol care sunt informațiile de care trebuie să ții cont pentru a te putea bucura de savoarea și plăcerea oferită de către consumul unui pahar cu brandy.
 

Pași care trebuie respectați pentru a putea consuma un pahar cu brandy de calitate superioară


Cererea foarte mare pentru consumul de brandy face ca în acest moment pe piața băuturilor alcoolice să existe mai multe tipuri de brandy, unele de o calitate superioară în timp ce altele nu reușesc să ofere un nivel calitativ foarte ridicat. Având în vedere că brandy este o băutură alcoolică premium, care se consumă de regulă doar la ocazii speciale este necesar ca brandy-ul consumat să fie de cea mai bună calitate. Pentru a se întâmpla acest lucru trebuie respectate următoarele detalii:
 

Tipul de brandy.


Așa cum am afirmat deja, pe piața băuturilor alcoolice există mai multe tipuri de brandy. Pentru al putea alege pe cel mai bun trebuie să cunoști care sunt caracteristicile celor mai populare tipuri de brandy existente în acest moment pe piață. În funcție de acest aspect pot fi achiziționate următoarele tipuri de brandy:
a. Cognac-ul este fără nici o urmă de îndoială cel mai renumit tip de brandy. Acesta este produs doar în regiunea Cognac din Franța din soiuri de struguri albi atent selecționați, ajunși la maturitate. Procesul de realizare al cognac-ului face ca acesta să fie băutura premium din gama băuturilor spirtoase.
b. Armagnac-ul care este produs doar în Franța, în regiunea Armagnac din Sud – Vestul Franței. Este un brandy foarte aromatizat motiv pentru care acesta nu poate fi utilizat în combinație cu alte tipuri de băuturi alcoolice.
c. Brandy spaniol este un tip de brandy care are un gust dulce, puternic aromatizat motiv pentru care este pe placul persoanelor care doresc să consume o băutură spirtoasă dar care nu doresc să simtă intens tăria acesteia.
d. Pisco este un tip de brandy produs în America de Sud care are un gust acrișor, puternic, sec, și se aseamănă la gust destul de mult cu vodka. Este una dintre variantele de brandy care pot fi achiziționate la prețuri mai mult decât decente.
e. Grappa este un brandy produs în Italia. Acesta este realizat prin distilarea materiilor prime care rămân ca urmare a realizării vinului. Având în vedere materia primă din care este produsă, grappa are un gust intens de struguri.
 

Interpretarea datelor scrise pe etichetă


Acesta este un alt detaliu foarte important care trebuie avut în vedere pentru a putea consuma un brandy de calitate superioară. Vechimea acestei băuturi alcoolice este transmisă prin următoarele prescurtări:
a. AC – sortiment care are o vechime de 2 ani de zile și care a fost maturat în butoi de stejar.
b. VS – are o vechime de 3 ani de zile și care a fost maturat în butoi de stejar.
c. VSOP – este un sortiment din clasa superioara care are o vechime de minimum 5 ani de zile și care a fost maturat în butoi de stejar.
d. XO – face parte din categoria produselor foarte vechi motiv pentru care este tipurile de brandy care fac parte din această categorie sunt foarte apreciate. Minim 6 ani de zile este vechimea pe care o au tipurile de brandy care fac parte din această categorie de produse, vechime care a fost petrecută doar în butoaie de stejar.
e. Vintage – tipurile care fac parte din această categorie sunt băuturi alcoolice care au o vechime mult prea mare pentru a mai putea fi știută motiv pentru care sunt considerate băuturi rare.
 

Magazinul din care se achiziționează produsul


Pentru a putea achiziționa un brandy de cea mai bună calitate este necesar ca magazinul care se ocupă de comercializarea acestuia să fie specializat pe comercializarea băuturilor alcoolice.
Indiferent de tipul pe care alegi să îl bei trebuie să știi că acesta se servește la o temperatură de 20 – 25 grade Celsius și se bea în inghițituri mici pentru a putea simți cât mai bine aroma brandy-ului.
 

Concluzii


Produs din cele mai vechi timpuri, brandy este o băutură alcoolică spirtoasă care face parte din categoria băuturilor alcoolice premium motiv pentru care acesta trebuie servit doar la ocazii speciale. Pentru a putea consuma un produs de cea mai bună calitate trebuie respectate sfaturile prezentate în cadrul acestui articol.

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Selectia ta:

Producator: Stumbras ×

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!