Cidru

Cidrul - băutură răcoritoare perfectă pentru toate gusturile


Cidrul ca și băutură alcoolică, are o istorie destul de bogată, însă, acesta a căpătat o popularitate extrem de mare, cel puțin la noi în țară, în ultimii
câțiva ani.
În acest fel, de-a lungul timpului am putut observa pe rafturi tot mai multe branduri și tipuri de cidru, de diverse arome, concentrație de alcool și așa mai departe.
Cidrul este o băutură alcoolica care adesea este confundata cu berea deoarece au o textura similara, dar care nu conține hamei.
De asemenea este o băutură asemănătoare și cu vinul că ingrediente, ce are un nivel de alcool destul de scăzut, care variază până la maxim 12%
 

Cum este preparat cidrul?


Acesta este realizat în general din mere fermentate, aceasta fiind cea mai populară variantă, însă se poate produce și din alte fructe precum pere, gutui, zmeură și așa mai departe.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale cidrului, constă în faptul că cea mai mare parte a ingredientelor, sunt produse complet naturale, având posibilitatea că fiecare dintre voi, să-și fabrice propriul cidru chiar acasă.
 

Avantaje ale consumului de cidru


Cidrul are proprietatea de a prelua mai toate vitaminele existente în fructul din care este produs, ceea ce face că aceasta băutură alcoolică, să devină un adevărat prieten al sănătății, aproape echivalând consumul fructului respectiv.
Fenoli, flavonoide și carotenoide, sunt principalii antioxidanți care se regăsesc într-o măsură destul de mare în cidru, antioxidanți care ajuta la menținerea unui corp sănătos, ajutând foarte mult chiar și în prevenirea și dezvoltarea bolilor cardiovasculare sau chiar a tumorilor.
Este de precizat și faptul că cidrul conție vitamine precum: C, B1, B2, E, PP, K și altele.
Luând exemplul cidrului cel mai comun, adică cel de mere, acesta este benefic chiar și în combinație cu dietele de slăbire, având un rol important semnificativ în menținerea nivelului optim de zahar din sânge.
Rezultatul constă în acea senzație de sațietate, prevenind pofta de alimente dulci care adesea sunt mult prea bogate în zaharuri.
Tot cidrul de mere are efecte benefice chiar și în sănătatea tenului, ajuta la tratarea acneei și simpla curățare a fetei cu un tampon îmbibat în cidru, are rolul de a îndepărtă celulele moarte și alte impurități.
În ceea ce privește îngrijirea personală, cidrul are un efect benefic inclusiv asupra părului, exact cum o face și balsamul natural, redandu-i firului de par frumusețea și suplețea de altă dată.
Tot ce trebuie să faceți daca vă doriți un par mai sănătos, este să îl clătiți o dată pe săptămână cu cidru de mere natural, efectul fiind aproape instantaneu.
 

Care sunt cele mai întâlnite fructe din care se face cidrul?


Daca vă numărați printre acele persoane care au gustat doar un cidru, este puțin probabil să recunoașteți exact aroma.
Cidrul poate fi realizat dintr-o mulțime de fructe, existând tot felul de arome și gusturi care cu siguranță vă vor surprinde papilele gustative.
Având în vedere marea varietate de tipuri de cidru, este foarte puțin probabil să nu îl găsiți exact pe acela care să se muleze perfect gusturilor pe care le aveți.
Fructele din care se produce cidrul, pe lângă merele care sunt cele mai comune, pot să fie pere, gurui sau zmeură după cum am precizat anterior, însă, există cidruri delicioase inclusiv din piersici, fructe de pădure, smochine, fructul pasiunii și lista poate continua.
Există oameni care prefere mai multe tipuri de cidru în funcție de fructele din care este făcută băutură, însă, fară nici un fel de urmă de îndoială, mărul este fructul perfect pentru realizarea cidrului.
Acest fruct poate defini cu ușurință cidrul, însă, pentru o aroma și un gust total deosebit, se folosesc soiuri de fructe de care probabil nu ați auzit niciodată.
Unele soiuri de mere sunt cultivate de secole întregi special pentru producerea cidrului.
Lăsând de-o parte cirul pe care fiecare dintre voi îl poate realiza în propria locuință după fel și fel de rețete, fiecare producător de cidru are preferințele lor și deseori le place să experimenteze.
Ele selectează și amestecă foarte bine soiurile, astfel încât rezultatul final să fie unul cu totul deosebit.
Având în vedere varietatea de arome pe care cidrul o are și faptul că este și o băutură acidulată, este ideal pentru a fi consumat pe timpul sezonului cald, vara la terasă, ori pe terasa casei într-o seară relaxantă cu prietenii.
 

Culorile pe care le poate avea cidrul


Precum multe ale băuturi alcoolice dar în special precum vinul ori berea și cidrul împreună cu gustul, textura și culoare, poate să difere de la un producător la altul. Există cidruri seci și acre, precum și cidruri care sunt foarte dulci și fructate.
Evident că toate aceste diferențe vin și sunt necesare pentru a satisface o gamă cât mai variată de gusturi.
În ceea ce privește culoarea dacă discutăm despre cidrul de mere, poate varia de la un galben deschis, aproape transparent precum vinul alb, până la maro închis. Culorile de regulă diferă în funcție de fructele folosite, precum și în funcție de filtrele folosite în procesele de presare și în procesul de fermentare.
Astfel, pe lângă culoare, cidrul poate fi acidulat precum se poate savura și plat.
Ca în cazul oricărei băuturi alcoolice și cidrul trebuie consumat în cantități moderate și regulate.
Se cunoaște foarte bine faptul că băuturile alcoolice au tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv în ceea ce privește inima și circulația sangvina, beneficii pentru oase, creier și așa mai departe.
Însă, nu trebuie uitat faptul că alcoolul în general consumat în cantități mari, poate provoca boli destul de grave.

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Selectia ta:

Status stoc: "In stoc" ×

Suport clienti Marti - Vineri 9 - 17

0721843360 comenzi@magazinbauturionline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!